سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش به خداوند برترینِ دو دانش است . [امام علی علیه السلام]
چهارشنبه 89 آبان 19 , ساعت 8:9 عصر

هر ساله در سالگرد هفته دفاع مقدس، 5 مهر روز تجلیل از حماسه سازان عملیات ثامن الائمه (ع) و روز شکست حصر آبادان و بزرگداشت فرماندهان شهید است. در سی امین سالگرد دفاع مقدس ضمن گرامیداشت یاد فرماندهان شهید و تجلیل از تمامی نیروهای لشگرپیروز خراسان، گفتگویی با «کیومرث شکرایی» یکی از امیران این لشگر که در زمان جنگ با درجه سرهنگی به عنوان معاون رئیس ستاد آبادان - خرمشهر در خدمت ارتش بوده است، انجام داده ایم.

جسارت دشمن 
امیر میرشکرایی ضمن آرزوی پیروزی و سرافرازی برای مردم ایران می گوید: 
وقتی جنگ شروع شد من فرمانده گردان 122 در کردستان بودم وماموریت تامین جاده های کردستان را برعهده داشتم از اول فروردین سال 60 بنا به دستور فرمانده لشگر به منطقه عملیاتی آبادان اعزام شدم، تا عملیات فتح المبین و ثامن الائمه، بستان، تنگه چزابه و عملیات رمضان در جبهه بودم و پس از عملیات رمضان به فرماندهی تیپ 3 منصوب شدم تا سال 63 که سرپرست دایره اسرا شدم و ...! درسال 69 بازنشسته شدم و در حال حاضر در دفتر معارف جنگ که مؤسس آن امیر سرلشگر شهید صیاد شیرازی بود به جمع آوری اطلاعات و خاطرات مربوط به 8 سال دفاع مقدس مشغول هستیم. 
سرتیپ دوم کیومرث میرشکرایی با اشاره به موقعیت ارتش پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دگرگونی و ضعف ارتش را عامل مهم حمله دشمن به کشور قلمداد می کند و می گوید: پس از پیروزی انقلاب اسلامی بی نظمی عجیبی بر ارتش حاکم شد، از طرفی منافقین شروع به جوسازی کردند و خواستار انحلال ارتش و تشکیل ارتش بی طبقه توحیدی شدند! خوشبختانه امام(ره) بلافاصله با یک سخنرانی و پیام این توطئه را خنثی کردند، اما در همین زمان صدام به تحریک دولتهای مستکبر مثل انگلیس، آمریکا و روسیه موقعیت را برای حمله به ایران مناسب دید و با جسارت در ساعت 12 روز 31 شهریور سال 1359 قرارداد 1950 را پاره کرد و تجاوز خود به ایران را آغاز و بخشهایی از خاک کشور ما را اشغال کرد. هدف اصلی صدام خوزستان و اروند و مهم تر از آن ساقط کردن جمهوری نوپای اسلامی بود. 
سرتیپ دوم میرشکرایی پس از توضیحات مبسوط در باره تاریخ دست اندازی دشمن به خوزستان و اروند رود، فرمان حضرت امام(ره) برای شکستن حصر آبادان را برای ارتش یک دستور مهم می داند و می گوید: 
وقتی فرمان امام(ره) صادر شد، بنا به دستور فرماندهان ستاد نیروی زمینی و ستاد مشترک ستاد جنگ در آبادان تشکیل شد، در بررسی ها فرماندهان به این نتیجه رسیدند که لشگر 77 خراسان از بهترین لشگرهایی است که پرسنل ورزیده و آموزش دیده و متخصص دارد. بدین ترتیب در نیمه دوم اسفند ماه قرارگاه لشگر به سمت آبادان حرکت کرد و در ماهشهر مستقر شد و در روزهشتم فروردین ماه سال 60 عهده دار قرارگاه عملیاتی آبادان- خرمشهر در منطقه خوزستان شد و همه همت فرماندهان بر آن شد که بنا به دستور امام(ره) حصر آبادان شکسته شود. 

اتحاد نیروها 
امیر میرشکرایی با تجلیل از طرح ریزی دقیق فرماندهان ستاد جنگ و فرماندهان ستاد امیر جوادی، امیر کهتری، امیر سروری و امیر صدیق زاده می گوید: جزئیات عملیات و طراحی وسیع و کامل بود، هیچ نقطه ابهامی نبود، وظیفه همه اعم از ارتش و سپاه و نیروهای مردمی مشخص شد شناسایی ها و طرح ریزی به قدری دقیق بود که همه پرسنل از فرمانده تا سرباز منطقه عملیاتی را به خوبی می شناختند، زیرا آنها شبانه روز آموزش دیدند. 
وی ادامه می دهد:اتحاد عجیبی بین نیروها به وجود آمد و این اتحاد ویژگی بزرگی داشت. نیروهای مردمی و سپاه خودباوری و روحیه عجیبی داشتند، آنها جوانان پر شور و انقلابی و متعهدی بودند که جانشان را برای دفاع از کشور در کف دستشان گذاشته بودند، واحدهای ارتش هم از آموزش و انضباط برخوردار بودند و این دو وقتی در کنار هم قرار گرفتند نیروی قدرتمندی را به وجود آوردند که آماده هر گونه عملیات و جانفشانی بودند و همه چیز برای یک عملیات موفق آماده بود. 
معاون فرمانده ستاد جنگ در دوران دفاع مقدس غافلگیری دشمن را از موفق ترین مرحله عملیات ثامن الائمه(ع) می داند و می گوید:زمان عملیات مشخص نبود، اطلاعات ما از دشمن و دشمن از ما روشن بود همه گمان می کردند روز اول هفته دفاع مقدس حمله آغاز می شود و دشمن آمادگی کامل داشت، در رادیو هایش می گفت لشگر 77 چرا می ترسی، چرا حمله نمی کنی و مرتب جوسازی می کرد. پرسنل هم همه می گفتند چرا حمله نمی کنیم ؛هفته دفاع مقدس گذشت و درست در زمانی که صدام آماده باش را لغو و از منطقه رفته بود در ساعت یک بامداد روز پنجم مهر تک آغاز شد.عراق غافلگیر شد و واحد ها توانستند خیلی سریع خود را به دشمن برسانند، توانستیم دشمن را کاملا در منطقه مضمحل کنیم و غنایم جنگی بسیار زیادی را به دست آوریم. 
امیر سرتیپ دوم میرشکرایی در مورد انتخاب نام ثامن الائمه(ع) برای این عملیات می گوید: 
نام ثامن الائمه را فرمانده لشگر پیشنهاد داد. 
امیر بغض می کند و صحبتش را قطع می کند، لحظه ای بعد می گوید: وقتی صحبت از نام ثامن الائمه(ع) به میان می آید من کمی هیجان زده می شوم. امیر اشکهایش بی اختیار می ریزد، به یقین این همه عشق و دلبستگی به ائمه اطهار(ع) بود که مقاومت بی نظیر مردم ایران را در تاریخ رقم زد. 
وی با شعف خاصی اضافه می کند: فرمانده لشگر سرهنگ جوادی پیشنهاد دادند چون لشگر 77 از بارگاه و جوار ثامن الائمه(ع) آمده برای برکتش اگر همه موافقید عملیات با نام مبارک ثامن الائمه(ع) آغاز شود! همه استقبال کردند؛ به لطف الهی این عملیات با موفقیت انجام شد و به لشگر 77 پیروز ثامن الائمه(ع) معروف شد و الان هم به همین نام معروف است.

منبع:www.kh-razavi.sajed.ir



لیست کل یادداشت های این وبلاگ